In 2012 werd naast de VSV Breda Airshow het Maintenance Valley Congres neergezet. Door hetgrote succes van dit evenement is in 2015 een tweede MaVCon georganiseerd met als thema ‘Dutch Powered Innovation in Aviation’.

Mede door een uiterst innovatief karakter heeft Nederland in de luchtvaart een koploperpositie bereikt. Zowel op luchtvaarttechnisch gebied als op gebied van infrastructuur zijn de Lage Landen toonaangevend geweest in het verleden. Zo is Luchthaven Schiphol de op drie na drukste luchthaven van Europa en is Airfrance-KLM de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa. Daarnaast is de Nederlandse luchtvaarttechniek regelmatig betrokken bij grote internationale projecten als het JSF programma en het ontwerpen van de Airbus A380.

Succes in het verleden biedt echter geen garantie voor de toekomst. Voor toekomstig Nederlands succes in de luchtvaartsector is kennisdeling van groot belang. Om de visies van verschillende bedrijven te kunnen bundelen was tijdens de VSV Breda Airshow 2015 wederom een business-to-business bijeenkomst georganiseerd. Het doel van deze bijeenkomst was om de krachten te bundelen en de Nederlandse luchtvaartsector haar leidende positie te laten behouden. Innovatie is tekenend voor Nederland en het is zaak dat dit zo blijft. De top van de Nederlandse luchtvaart was daarom aanwezig om zijn ervaringen te delen.

Sprekers