Robert Dingemanse (CEO PAL-V Europe NV) – Het lanceren van de eerste vliegende auto

Er wordt al meer dan 100 jaar gedroomd over vliegende auto’s en door de loop der jaren hebben allerlei uitvinders hun hoofd gebroken over een goed concept. Door een unieke combinatie van mensen en technologie wordt het nu werkelijkheid in een land waar je dat het minste zou verwachten: Nederland.

In begrijpelijke taal wordt uitgelegd welke ontwikkelingen ervoor zorgen dat het nu mogelijk is. Tevens wordt de geschiedenis van deze uitvinding toegelicht en waarom de uiteindelijke doorbraak in Nederland plaatsvindt.

Naast technische ontwikkelingen wordt stil gestaan bij de bemensing van het bedrijf en de unieke organisatie structuur en aanpak. Een kijkje in de keuken wat er naast techniek allemaal nog meer bij komt kijken.

In zijn presentatie geeft Robert antwoord op vele vragen die bij mensen opkomen als ze over vliegende auto’s nadenken:

  • Mag het wel?
  • Wat als het te druk wordt in de lucht?
  • Kan ik dan zomaar van de weg opstijgen?
  • Hoe zit het met de regelgeving?

Hierdoor verandert het concept vliegende auto voor mensen van een droom ver weg in de toekomst tot iets realistisch binnen en paar jaar. Vanzelfsprekend komt ook aan de orde wat dit voor impact gaat hebben op de langere termijn. Wie het zullen gaan gebruiken en welke nieuwe mogelijkheden hierdoor ontstaan op langere termijn.

Pal-V, Robert Dingemanse. Foto Marco De Swart

Pal-V, Robert Dingemanse. Foto Marco De Swart